Een video moeten we afspelen, we zijn nieuwsgierig!

cropped-cropped-header3.jpg

De mobiele telefoon gaat en we zijn zo nieuwsgierig dat we direct op het scherm kijken om het bericht te lezen.

Tekst vinden we wel aardig, een foto of plaatje vinden we over het algemeen wel leuk, een video willen we graag direct bekijken. Smartphones en tablets zijn goed voor maar liefst 50% van alle YouTube-views.

WividPlayknopKlein

Uit een onderzoek van Google blijkt dat de groep van 18- tot 34-jarigen zelfs de voorkeur aan het kleine schermpje en dat deze leeftijdscategorie minder snel afgeleid is wanneer ze video’s bekijken op hun smartphone dan wanneer ze TV kijken. Ik weet bijna zeker dat jij ook uit nieuwsgierigheid op de play-knop hebt geklikt.

In de huidige sterk videogeoriënteerde beleving is een essentieel onderdeel van je marketing- en communicatieplan, een goede reden om video marketing in te zetten voor je bedrijf of organisatie.

Hieronder een paar “weetjes” hoe je video kan inzetten voor je marketing- en communicatieplan.

De kijker bepaalt.

De eerste seconden van je video moeten helder en duidelijk vertellen waarom ze jouw video moeten zien. Wil je nu echt succes boeken met je video? Formuleer dan direct welke voordelen je kijker erbij heeft. Vertel in de video niet hoe geweldig je product of bedrijf is. Je kijker wil snel weten waarom hij zou moeten blijven kijken. Bied waarde door specifieke content of een aantrekkelijk aanbod.

Hou de video boodschap kort en krachtig.

Door veel impulsen van de smartphone ne de social media wil men weinig tijd besteden aan niet relevante berichten. Hou de video boodschap daarom kort en focus op één specifiek onderwerp, probeer niet alles in de video boodschap te vertellen. Hou het dus kort en bundel je video boodschap in maximum 60 seconden. Onderzoek toont namelijk aan dat de kijker het al na één minuut voor gezien houdt. Vermijd daarom lange introducties en val direct met de deur in huis en vertel pas wie je bent na bijvoorbeeld 10 seconden.

Maak je video interactief

Zorg voor een “Call tot Action”. Met de video boodschap heb je de kijker hopelijk nieuwsgierig gemaakt en wil hij meer weten of wellicht direct je product kopen. Publiceer je op YouTube maak dan een eindscherm die 10 of 20 seconden afspeelt aan het einde van je video, met een link naar je eigen kanalen en/of website. Of eindig de video met tekst waar de kijker meer informatie kan vinden, bijvoorbeeld je website of je e-mailadres.

Hoe weet je of je video boodschap aanslaat?

Analyseer de statistieken van je videomarketing en maak gebruik van informatie van bijvoorbeeld google analytics om je video’s en marketing inspanningen te verbeteren. Meet bijvoorbeeld het aantal kijkers van je video, de tijd die ze gekeken hebben en de kanalen die de kijker naar jouw video geleid hebben. Op die manier kan je nagaan of en in welke mate jouw video-inspanningen je doelpubliek bereikt hebben.

En dan nog even een paar cijfers:

Volgens verschillende onderzoeken zal in dit jaar meer dan 74% van het internetverkeer bestaan uit video.

Het aantal bekeken videoboodschappen op Facebook is verdubbeld van 4 miljard naar 8 miljard views per dag. Dit geeft de immense potentie van een videoboodschap weer.

Video je vindbaarheid verbetert in Google omdat het 53 x beter scoort dan traditionele webpagina’s.

De video thumbnail tussen de zoekresultaten in Google opvalt en bewezen uitnodigt om te klikken?

Gebruikers video sneller delen en liken dan geschreven teksten. Delen en liken via Youtube, Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram kan met één klik.

Je met video meer leads zult krijgen en de kans op verkoop met 80% vergroot?

Nog niet gestart met video als onderdeel van je marketing plan? Wellicht is bovenstaande een reden om te beginnen.

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

jacques 20071231

Netcircuit Marketing

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s