Beter netwerken.

Tijdens bijeenkomsten van business clubs wordt vaak de vraag gesteld hoe men zijn netwerk kan uitbreiden, onderhouden en waar men het beste kan netwerken.

Eén van mijn suggesties is dan vaak, ga eens lunchen met je eigen relaties en vraag je relaties een andere ondernemer mee te nemen. Als je dat regelmatig doet met telkens andere relaties vergroot je je netwerk. Het is een kleine investering die weinig tijd kost en veel oplevert.

Het voordeel is dat in plaats van belangrijke klanten persoonlijk te bezoeken om even bij te praten, je direct contact houdt met meerdere relaties tegelijk en je toch de aandacht geeft die de klant verdient en dat in veel minder reis- en werktijd.

Ga niet op de zaak lunchen, maar bij een restaurant in een rustige sfeervolle omgeving.

Zorg voor niet meer dan 12 deelnemers. De deelnemers zullen elkaar niet allemaal kennen, laat alle deelnemers aan het woord komen, door bijvoorbeeld een voorstelrondje.

Maak echter van de lunch geen bedrijf- of product promotie.

De relaties praten dan ook met elkaar en versterken de band met jou en je bedrijf, vaak vervult een relatie al direct een ambassadeursrol.

Door je relaties te vragen een andere ondernemer mee te nemen vergroot je niet alleen het eigen netwerk, ook geef je de gelegenheid aan jouw relaties hun netwerk te vergroten.

Tijdens de lunch kan je kansen inschatten, aan het einde van de lunch wissel je onderling visitekaartjes uit en kan je wellicht al met een deelnemer een afspraak maken voor een persoonlijk vervolg gesprek.

Na de lunch, terug op kantoor, is het een kleine moeite om een korte e-mail te sturen aan de deelnemers, waarin je ze bedankt voor hun aanwezigheid.

Neem telefonisch contact op als je kansen ziet, of als “je iets voor elkaar kan betekenen”

Op deze manier onderhoud je niet alleen je relatienetwerk, je leert ook nieuwe relaties kennen. Je maakt koude acquisitie warm.

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

Netcircuit

06-42151171

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s